Andows

  Alku > Artikkelit > GArphics
en

GArphics

GArphics on ohjelma, joka luo joukon satunnaisia matemaattisia funktioita ja piirtää näihin perustuvia kuvia. Ohjelma käyttää geneettistä algoritmia (käyttäjän avustuksella) luomaan tuotetuista kuvista jälleen uusia variaatioita ja tuottamaan entistä parempia kuvia.

Ohjelman perusperiaatteena on, että ensin luodaan satunnainen funktio, joka on muotoa z = f (x, y). Arvo z lasketaan jokaista tuotettavan kuvan pikseliä x ja y kohden. Lopulta arvot skaalataan 24-bittisiksi kokonaisluvuiksi ja muutetaan väreiksi. Pohjimmiltaan ohjelma piirtää siis funktiosta väritetyn kuvaajan.

Käyttäjän on mahdollista ohjata tuotettujen kuvien kehittymistä käyttäen geneettisen algoritmin perustoimintoja; mutaatiota ja yhdistämistä. Täten käyttäjä voi kehittää kuvista entistä parempia ja hienompia. Tuotetut funktiot on mahdollista tallentaa XML-muotoon ja kuvat kuvatiedostoiksi. Ohjelman avulla on myös mahdollista tuottaa animaatioita.

Ohjelma, ohjelman lähdekoodi ja joukko esimerkkikuvia on julkaistu "GNU General Public License version 2"-lisenssin alaisena. Nämä kaikki ovat vapaasti ladattavissa GArphicsin Codeplex-sivustolta: http://garphics.codeplex.com/

Copyright © 2009-2012 Andows